Vényköteles termék
Chanhold 45 mg spot-on oldat 2,6 - 7,5 kg
Chanhold 45 mg spot-on oldat 2,6 - 7,5 kg

Chanhold 45 mg spot-on oldat 2,6 - 7,5 kg

Vényköteles termék
Termékkód: G21000103
Vonalkód: 5909991436421
Márka: Chanhold
Kiszerelés: 1 dob
Általános
Mennyiségi egység
6
Mértékegység
tubus
Faj
macska
Gyógyszer
Hatóanyag
Szelamektin
Indikáció
Belső parazita ellenes szer
Gyógyszerforma
Rácsepegteto oldat
4.1 Célállat faj(ok) macska.

Hatóanyag: szelamektin 45mg

4.2 Terápiás javallatok célállat fajonként
Macska
•A Ctenocephalides spp.okozta bolhafertőzöttség egy hónap tartamú kezelése ésmegelőzése egyetlen alkalmazással. Ez a készítmény adulticid, larvicid és ovicid tulajdonságainak köszönhető. A készítmény az alkalmazását követő 3 héten át ovicid hatású. A bolhapopuláció csökkentésével a vemhes és szoptató állatok havi kezelése a kölykök 7 hetes koráig az alom bolha fertőzöttségének megelőzésében is segítséget nyújt. A készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás gyógykezelési stratégiájának részeként, valamint az ovicid és larvicid hatásának köszönhetően segíthet a környezet bolha fertőzöttségének csökkentésében azokon a helyeken, amelyeket az állat fölkeres.
Havonkénti alkalmazással a Dirofilaria immitis okozta szívférgesség megelőzése. •A készítménya kifejlett szívférgekkel fertőzött állatokon is biztonságosan lehet alkalmazni, jóllehet, a helyes állatorvosi gyakorlatnak megfelelően a termékvaló kezelés megkezdése előtt, minden olyan 6 hónapos vagy ennél idősebb állatot ajánlott kifejlett szívférgek jelenlétére megvizsgálni, amelyek olyan területen élnek, ahol a vektor előfordul. A szívférgesség megelőzését szolgáló stratégia szerves részeként, a termékhavonta történő alkalmazása esetén is, ajánlott a kutyákat kifejlett szívférgek jelenlétére rendszeres időközönként megvizsgálni. A készítmény nem hat a kifejlett D. immitis-re •Fülrühösség (Otodectes cynotis) kezelése. Macska: •Szőrtetvesség (Felicola subrostratus) kezelése. •Kifejlett orsóférgek (Toxocara cati) okozta fertőzés kezelésére •Kifejlett kampósférgek (Ancylostoma tubaeforme) okozta bélférgesség kezelése.

4.9 Adagolás és alkalmazási mód
A készítményegyszeri, legalább 6 mg/ttkg szelamektin adagban kell alkalmazni. Ha az állatgyógyászati készítménnyel ugyanazon állaton egyidejűleg több parazitás fertőzöttséget kívánunk kezelni, egyszerre akkor is csak az ajánlott 6 mg/ttkg adagot kell külsőleg alkalmazni. Az egyes parazitákra vonatkozó kezelés tartamát alább közöljük.
Bolhásság kezelése és megelőzése
Az állatgyógyászati készítmény alkalmazását követően az állaton lévő kifejlett bolhák elpusztulnak és életképes peték nem termelődnek többé, a lárvák (csak a környezetben találhatók) elpusztulnak. Ez megakadályozza a bolhák szaporodását, megtöri az életciklusukat és segíthet a környezet bolha fertőzöttségének csökkentésében azokon a helyeken, amelyeket az állat fölkeres. A bolhafertőzöttség megelőzésére az állatgyógyászati készítményt a bolhaszezon alatt havi gyakorisággal kell alkalmazni, a kezelést a bolhák várható megjelenése előtt egy hónappal kell kezdeni. A vemhes és szoptató állatok havi rendszerességgel történő kezelése, a bolhapopuláció csökkenése révén, hét hetes korig segít az alom bolhafertőzöttségének megelőzésében is. A bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás gyógykezelési stratégiájának részeként az állatgyógyászati készítményt havonta kell alkalmazni. Szívférgesség megelőzése (macska és kutya) Az állatgyógyászati készítmény egész éven át alkalmazható, de legalább egy hónappal a szúnyogok megjelenését követően az adagolást meg kell kezdeni és a szúnyogszezon végéig havonta szükséges ismételni. Az utolsó kezelést a szúnyogszezont követően egy hónappal kell alkalmazni. Ha egy kezelés kimarad és így a kezelések közti idő az egy hónapot meghaladja, a kezelés azonnali pótlásával és a havi kezelési rendszer visszaállításával minimálisra lehet csökkenteni az adult szívférgek kifejlődésének a kockázatát. Amennyiben a szívférgesség prevenciós programjában korábban egy
6másik állatgyógyászati készítményt alkalmaztak, az első Chanhold kezelést a korábban alkalmazott állatgyógyászati készítmény utolsó adagolását követően egy hónapon belül kell elvégezni.

Orsóférgesség kezelése
Egyszeri adagot kell alkalmazni.

Szőrtetvesség kezelése
Egyszeri adagot kell alkalmazni.

Fülrühösség kezelése
Egyszeri adagot kellalkalmazni.

Kampósférgesség kezelése
Egyszeri adagot kell alkalmazni.

Alkalmazás módja: Vegyük ki a pipettát a védőcsomagolásbólTartsa a pipettát függőlegesen.Érintse meg a pipetta keskeny részét, hogy a tartalom a pipetta fő részén belül maradjon. Húzza vissza a hegyét.Az állat kabátjának része a nyak alapjain a lapátok előtt, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezze a pipetta csúcsát a bőrre, és többször nyomja össze a pipettát, hogy a tartalmát teljesen és közvetlenül a bőrre ürítse ki egy helyen.Külsőleg, a lapockák között, a nyak tövének bőrére csöppenteni. A készítmény ne érintkezzen az alkalmazó személy ujjaival.

6.1 Segédanyagok felsorolása
Butilhidroxitoluol (E321)
Dipropilén-glikol-metil-éter
Izopropil-alkohol

Kiszerelés: 6 pipetta

Hasonló termékek